Arvid Nordquist kontor

På ett arvid nordquist kontor är det självklart givet att ha kaffe tillgängligt för alla besökare och anställda. Kaffe är en favoritdryck i Sverige och faktum är att svenskar dricker näst mest kaffe i hela världen. Ett stort kaffeföretag är Arvid Nordqvist som är en kaffeproducent och levererar kaffe till hela Sverige. Fika är ett annat svenskt uttryck som faktiskt bara finns i Sverige och betyder att det är dags för en paus mitt på dagen för att dricka just kaffe och äta en bakelse till. Denna fikapaus kan ske på helger likaväl som mitt på arbetsdagen på företag runt om i Sverige. Kaffe på kontoret är oerhört vanligt och för det mesta en självklarhet då nästan alla dricker det och vill ha några koppar per dag.

Kaffe till kontoret

Många skulle förklara kaffe som överlevnadsdrycken nummer ett tack vare koffeinet som gör att man piggnar till. Det är skillnad från kaffe till kaffe och många har ett favoritmärke. Till exempel så är Arvid Nordquist kontor stort och populärt just för att de gör kaffe med smak i fokus. Förutom att ge energi så är det alltid mysigt att ha en värmande dryck vid skrivbordet när man arbetar.

Miljöarbete och hållbart kaffe

Själva Arvid Nordquist kontor kan faktiskt stoltsera med att de är Nordens starkaste miljöprofil inom kaffe. Miljöprofil menas att deras kaffe är 100% hållbart certifierat kaffe. Detta då människor blir allt mer medvetna om miljön och den påverkan människor har på naturen. Utöver det så hjälper även Arvid Nordqvist till att bevara den afrikanska elefanten. Därför är det ett perfekt märke att införskaffa till kontoret vilket gör att man med gott samvete kan dricka några koppar per dag.

Tack vare de arbetet som Arvid Nordqvist lägger på hållbart arbete och kaffe så kunde företaget år 2015 bidra med över 40 miljoner kronor premier till ekologisk odling och odlare. För att göra kaffe så krävs det att man odlar kaffebönor och dessa kaffebönor behöver planeras på åkerfält. Den tropiska regnskogen har därför fått ta stora smällar genom åren för att just göra plats till kaffeodling. Tack vare ekologisk odling så kan man bevara kaffeodling och sikta på att skapa ett mer hållbart kaffe samtidigt som regnskogen består.

Var med och bidra till en bättre planet

En kaffemaskin på jobbet är en självklarhet hos många då det är den dryck som svenskar dricker mest av. Många konsumerar flera koppar per dag och det får en att vakna till samtidigt som det är gott med en värmande dryck. Genom att använda sig av Arvid Nordquist kontor så kan man få ett hållbart kaffe vars fokus är på smak och ekologisk odling. På så sätt bidrar man till att skapa en bättre värld samtidigt som man får sitt kaffe.

Ekologiskt kaffe hos Arvid Nordquist kontor